Jdi na obsah Jdi na menu

24 hodin pro Pána na popud papeže Františka podruhé

9. 3. 2015

Po celém světě budou od pátku 13. března 2015 od 18.00 hodin na 24 hodin otevřeny některé kostely, jež nabídnou možnost zpovědi, modlitby nebo rozhovoru s knězem. Z papežovy iniciativy byla již loni založena nová tradice, která probíhá každoročně před 4. nedělí v postním období.

K zapojení se do modlitební iniciativy „24 hodin pro Pána“ vyzývá papež František ve svém letošním Poselství k postní době 2015, které má motto „Posilněte svá srdce“ (Jak 5,8). „Církev podle papeže Františka musí být především domem milosrdenství, kde může každý zakusit Boží lásku a radost z odpuštění,“ uvádí Papežská rada pro novou evangelizaci, která byla organizací celosvětové akce 24 hodin pro Pána pověřena.

V každé diecézi má být jeden kostel, kde bude po celých 24 hodin nabízet příležitost ke svátosti smíření s možností eucharistické adorace. V Praze byl vybrán kostel Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí. Celá akce tam začíná 13. března od 18.00 hodin mší svatou. Zpovídat budou nejen kněží, ale přislíbili svoji účast také kardinál Miloslav Vlk a biskup Karel Herbst SDB.

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP nicméně vyzval větší kostely (poutní místa), aby se k akci připojily. Mimořádně zpovídat se proto bude v pátek od 17.30 do 21.00 hodin a v sobotu od 16.30 do 18.00 např. také v kostele sv. Markéty na Břevnově. Páteční večer je zde spojený se slavením eucharistie a s eucharistickou adorací. Ve Vatikánu akce začne ve Svatopetrské bazilice, kde povede kající bohoslužbu papež. Ten také bude následně v chrámu zpovídat. Více na www.apha.cz/24-hodin-pro-pana2. (Aleš Pištora)

Adresa: Jungmannovo náměstí 18, Praha 1 mapa

Plakátek ke stažení zde.

Odkazy z loňského roku, kdy byla akce vyhlášena Svatým stolcem:

Tisková zpráva ČBK

Radio Vatikana

(apha.cz)

2015-24-hodin-pro-pana-email.jpg