Jdi na obsah Jdi na menu

Na 30. ročníku festivalu v Ondřejově vystoupí známí hudebníci

12. 9. 2013

 ONDŘEJOV/MNICHOVICE - V pátek a v sobotu 13. a 14. září se koná v Ondřejově a Mnichovicích jubilejní ročník tradičního festivalu. Vystoupí na něm známí hudebníci z oblasti křesťanské a spřátelené hudby, informoval za pořadatele magazín Christnet Robert Šmejkal.

Dlouhá tradice Festivalu hudby a slova začala v roce 1983, kdy se v ondřejovském lomu uskutečnilo setkání písničkářů a kapel, tehdy nazvané Folkové odpoledne. Akce vzbudila zájem nejen mládeže, ale i tehdejších úřadů, které tomuto setkání příliš nakloněny nebyly. Vznikající tradice festivalu byla proto přerušena v letech 1986 a 1987, kdy setkání v ondřejovském lomu nebylo povoleno.

Od roku 1990 byl pak program rozšířen až na tři dny a akce se začala konat pod názvem Festival hudby a slova. Nabídka byla rozšířena o další žánry. Kromě hudby (folk, rock, alternativa, klasika) přibyly další pořady (besedy, výstavy, loutkové divadlo, program pro děti). Během let se festivalu zúčastnila řada známých osobností, např. Vladimír Mišík, Václav Koubek, Ivan Hoffman, Vladimír Merta, Daniel Raus, Marek Eben a další. V posledních letech se Festival hudby a slova již nekonal pravidelně.

Letošní ročník se koná ve dnech 13. - 14. září.  Hostem pátečního diskusního večera od 20:00 v ondřejovském mlýně bude Pavel Fischer, bývalý velvyslanec ČR ve Francii a poradce prezidenta Václava Havla. Hudební část festivalu se letos poprvé uskuteční v Mnichovicích. V sobotu 14. září od 15:00 vystoupí v sále Mnichovické krčmy např. Znouzectnost, Ejhle, Původní Bureš, Oboroh, Karel Vepřek, A-ven!, Fork, Jan Sobotka & Broken Harp, Caine, Jakub Noha Band.

Podrobné informace a aktuální program naleznete na webu: festival-hudby-a-slova.webnode.cz. Festival pořádá sdružení Setkání Ondřejov ve spolupráci s občanským sdružením Mnichovický Rynek.

(převzato ze serveru www.christnet.cz)