Jdi na obsah Jdi na menu

Historie a aktivita hnutí

18. 3. 2019

 

 

modlitby matek

Modlitby matek byly založeny v roce 1995 v Anglii, kdy dvě babičky pocítily touhu modlit se za své děti s větší odevzdaností. Během modlitby poznaly, že Pán Ježíš chce, aby matky odevzdávaly děti do Jeho rukou, aby On mohl působit v jejich životech a zmírnit tak jejich bolesti. MM se již rozšířily do více než 130 zemí celého světa. Následně vznikla komunita Solace (Útěcha), jejíž součástí jsou Modlitby matek, Modlitby otců a Děti víry.

Od roku 1997 se každý rok na podzim koná v ČR národní setkání MM pro matky, které se modlí ve skupinkách MM. V roce 2000 byly Modlitby matek zapsány Českou biskupskou konferencí, jako oficiální hnutí pod názvem „Modlitby matek – hnutí křesťanských žen“.

Více nawww.modlitbymatek.cz

Jak modlitby matek probíhají?

Maminky se schází pravidelně ke společné modlitbě v malé skupince. Skupinka by měla být stabilní o počtu 2-8 maminek (při větším počtu se pak skupinka rozdělí). Setkáváníprobíhají zpravidla jednou týdně. Modlitba je strukturovaná a vede ji jedna z maminek podle brožurky Modlitby matek. Je zde také prostor pro vlastní díky i prosby. Vrcholem setkání je symbolické odevzdávání svých dětí do Ježíšových rukou.

Modlitby matek v naší farnosti?

V září 2016 vznikla v naší farnosti první skupinka maminek malých dětí, které se scházejí dopoledne i s dětmi. Skupinka se brzy rozrostla ze zakládajících dvou maminek na plný počet osmi členek. Dopolední skupinka se schází každý pátek od 9h. Kontakt: Jitka Vaněčková, jitka.vaneckova@gmail.com.

Na podzim 2018 začala fungovat skupinka pracujících maminek, která se scházejí večer bez dětí.Večerní skupinka se schází jednou za dva týdny v pondělí ve 20.30. Kontakt: Lucie Procházková, lucie.anezka@centrum.cz.

Obě skupinky jsou otevřené pro nově příchozí maminky.

Co je to Triduum?

Každé čtvrtletí po celém světě jsou matky tři dny duchovně spojeny jednotnými úmysly. Pátek je dnem pokání, kdy se soustředíme na vlastní zpytování svědomí a prosíme o odpuštění našich hříchů.V sobotu je tématem odpuštěnídruhým a smíření; odprošujeme za ty, kteří ublížili nám a našim dětem, a prosíme za jejich obrácení.Neděle je dnem díkůvzdání, kdy Bohu děkujeme za všechny obdržené dary a milosti a chválíme ho.

DomůV naší farnostijsme k Triduu poprvé připojili v září 2017.

Termíny Triduí pro rok 2020: 24.-26.1., 27.-29.3., 26.-28.6., 25.-27.9.

 

Kontaktní email: modlitbymatek@farnost-mnichovice.cz

logo.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Modlitby Matek