Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky Tříkrálové sbírky v naší farnosti + článek v KT

14. 1. 2019

Výsledky tříkrálové sbírky 2019 ve farnosti Mnichovice

 

Tříkrálová sbírka, organizovaná poprvé Farní charitou Mnichovice pod záštitou Arcidiecézní charity Praha, proběhla ve dnech 5.–6. ledna 2019.

 

Kde se koledovalo: Mnichovice, Myšlín, Božkov, Struhařov, Strančice, Klokočná, Ondřejov, Třemblat, Kostelní Střímelice, Chocerady.

 

Kolik bylo koledníků: FCH měla k dispozici 20 pokladniček na oba dny, některé pokladničky se použily dvakrát. Chodilo 25 skupinek, každá měla minimálně 3 členy (většinou 3 děti a 1 dospělý, často bylo dětí daleko víc). Kromě skautů v Mnichovicích chodili ještě další dobrovolníci, většinou rodiče se svými dětmi. Často to ani nebyli lidi z kostela, ale nadšenci, kterým se líbí tato vánoční tradice zpívat tříkrálovou koledu a vnímají to také jako příležitost pomoci. Celkem více než 100 lidí.

 

Kolik peněz se vybralo: 68 234 Kč

 

Na co se využijí: Z vybrané částky bude mít FCH k dispozici v souladu s pravidly sbírky 65 %, tj. 44 352 Kč. Po poradě se sociálním odborem budou využity na uhrazení ročního poplatku za volnočasové aktivity dětí ze sociálně slabých rodin (např. kroužek fotbalu v obci + nákup kopaček pro dané dítě). Takto plánujeme podpořit cca 5-8 dětí až do vyčerpání částky.

 

Za obětavé odhodlání přinášet radostnou zvěst mezi sousedy a umožnit jim přispět na dobrou věc patří
VŠEM KOLEDNÍKŮM VELKÝ DÍK.

 

Mgr. Lucie Procházková

ředitelka Farní charity Mnichovice

farnost_poprve_na_kolede_-_clanek_kt.png