Jdi na obsah Jdi na menu

Poděkování za úspěšně zvládnuté setkání Taizé

5. 1. 2015

Setkání Taizé bylo hodnoceno velmi příznivě na všech frontách. Poděkování patří zvláště ubytovatelům, ale i všem, kdo se na něm jakkoliv podíleli. 

V pondělí 12.1. od 18:30 se u Klimešů (Pod Mohylou 602, Mnichovice) uskuteční setkání, ke kterému jste zváni všichni, kteří jste se podíleli na organizaci a ubytování poutníků Taizé. Zúčastní se i dobrovolnice, která měla za Taizé Mnichovice na starosti, Justyna.

Při setkání se podělíme o své zážitky. Pokud máte fotografie, o které byste chtěli podělit, pošlete je předem, nebo přineste s sebou, abychom si je mohli promítnout.

Na webu taize.mnichovice.cz jsou v sekci Fotogalerie k dispozici fotografie ze setkání.

Přinášíme i poděkování kardinála Dominika Duky, které se četlo v kostelích v neděli 4. ledna 2015: 

Vážení otcové kněží, jáhnové, milí pastorační asistenti, bratři a sestry, a především milé rodiny,

   velice vám děkuji za vaše nasazení během Evropského setkání mladých s komunitou Taizé. Ať již v tom, že jste ubytovali a pohostili mladé z celé Evropy nebo že jste se podíleli na přípravě programu či ubytovávání ve farnostech či v tělocvičnách. Vím, že to v některých místech nebylo lehké a neobešlo se to bez určitých komplikací. Vím, že jste někteří toho mnoho nenaspali. Přesto považuji zvládnutí této akce za úžasnou ukázku, jak velice je naše církev vitální a to především vaší zásluhou! A nejenom to, množství pozitivních reakcí veřejnosti ukazuje, jak je takové setkání příkladem evangelizace. Všem vám a vašim rodinám děkuji!

Dominik kardinál Duka

taize_pred_kostelem.jpg

 

 

 

 

 

 

 

taizepraha-logo-1200x920.jpg