Jdi na obsah Jdi na menu

Promítání filmu o ekumenismu s diskusí

9. 12. 2014

Srdečně zveme na promítání filmového dokumentu
s diskusí

 

 V rámci NET FOR GOD:

 

       

 

Znovunalezené bratrství
Na počest Tonymu Palmerovi
;

 

 

Letos v červnu vám Net for God představil film s názvem : « Zázrak  jednoty už začal », ve kterém jsme představili pět dobrých zpráv nedávného pokroku v dialogu mezi našimi církvemi. Uprostřed filmu jsme slyšeli, jak papež František prostřednictvím Tonyho Palmera oslovil lídry evangelikálních církví.

Setkání se uskuteční u Klimešů, Mnichovice, Pod Mohylou 602

v neděli dne14. prosince 2014 od 19:00 hod.

 

Setkání bude spojeno s malým občerstvením.

 

Film vznikl ve Francii v rámci Mezinárodní ekumenické fraternity NET FOR GOD, která je rozšířena v mnoha zemích světa za účelem modlitby a úsilí o jednotu křesťanů. Každý měsíc je představen film, který napomáhá vzdělání ve víře nebo reaguje na aktuální události v Církvi a ve světě.

www.chemin-neuf.cz www.netforgod.tv/VOD/index.html

www.farnost-mnichovice.cz, www.vira.cz

 

Informace:

Komunita Chemin Neuf, Školní 1, Tuchoměřice, 252 67, tel: 220 199 441-2 nebo 722 665 350,   Bankovní spojení:  500 220 202 / 2700 (HVB)

Ludvík Klimeš, tel: 732 27 72 28

                                               

Poznámky k setkání NET FOR GOD

Název filmu:

Znovunalezené bratrství

 

Místo, den:

Mnichovice, neděle14.prosince v 19.00 hod.

Úvod:

Uprostřed filmu jsme slyšeli, jak papež František prostřednictvím Tonyho Palmera oslovil lídry evangelikálních církví. 20. července tohoto roku Tony Palmer tragicky zahynul při silniční nehodě ve Velké Británii. V tomto filmu chceme vzdát úctu tomuto muži, který byl « stavitelem mostů » mezi našimi Církvemi. Setkali jsme se s několika teology a odpovědnými různých Církví, aby nám pomohli pochopit, o co v současnosti v ekumenickém dialogu jde. Film obsahuje dvě hlavní části: I.Na počest Tonymu Palmerovi, II.Na cestě k jednotě. Druhá část je pak rozvinuta do tří bodů: 1)Teologie setkání, 2) co nás spojuje a co nás rozděluje, 3) Duch svatý působí jednotu

Slovo na měsíc:

je v listu svatého apoštola Pavla Efezanům, 4. Kapitola, verše 3-6 :

 « A usilovně hleďte zachovat jednotu Ducha, spojeni svazkem pokoje. Jedno tělo a jeden Duch, k jedné naději jste byli povoláni;  jeden je Pán, jedna víra, jeden křest, jeden Bůh a Otec všech, který je nade všemi, skrze všechny působí a je ve všech. »

 

Přímluvy na měsíc:

Děkujeme ti, Pane, za tvého Ducha jednoty, který stále pracuje mezi našimi církvemi. Děkujeme ti za všechny muže a ženy, kteří dali svůj život jako proroci jednoty. Dej nám, Pane, ať jsme plni důvěry v tebe, ať jsme tam, kde se nacházíme, staviteli mostů.  Ať dokážeme v člověku z jiné církve rozpoznat toho bratra nebo sestru, které nám dáváš, abychom je milovali.

 

K zamyšlení:

  • Čím mě oslovil život a zpráva Tonyho Parkera ?
  • Mohu se podělit o jednu zkušenost ze setkání s jedním bratrem nebo sestrou, které mě silně ovlivnilo?
  • Jakým způsobem mohu já být stavitelem mostů?

nfg.jpg